Pine Knot News - A hometown newspaper with a local office, local owners & lots of local news

Steve Korby's Par 5 Local Golf quiz

 

June 11, 2021



Test your local golf knowledge with these question’s from the Pine Knot’s golf guru Steve Korby. And check out this week’s Extra, which features a guide to courses in Carlton County.

1). The new owners of the Rugged Spruce Golf Club in Mahtowa

(purchased in 2020) are:

a) Bobby and Julie Tamarack

b) Jim and Colleen Myhre

c) Fred and Grace Sappi

2). The Cloquet Country Club, established in 1923, had the same president of its board of directors for its first 14 years of operation. Who was he?

a) William Conwed

b) John Diamond

c) Rudolph Weyerhaeuser

3). In which Minnesota city is Moose Lake Golf Club actually located (its address)?

a) Carlton

b) Moose Lake

c) Sturgeon Lake d) Barnum

4). A 17-year-old Simley High School junior (in Inver Grove Heights), recently qualified for the June 2021 U.S. Women’s Open at The Olympic Club in San Francisco. She is the youngest Minnesota qualifier for this tournament in state history. What’s her name?

a) Isabella McCauley

b) McCauley Culkin

c) Barbara Walters

5). As featured in a Pine Knot story, who was the Cloquet graduate who received a golf scholarship to play at the University of Hawaii, participated on the LPGA tour, and is recognized as one of the top teaching female golf professionals in the U.S.?

a) Wendy Anderson

b) Wendy Hudler

c) Wendy Yrjanson

d) Wendy Williams

6). Runcie Martin was influential in the 1920s original designs of the Cloquet and Moose Lake golf clubs. What was Runcie’s occupation?

a) forester at the Cloquet Forest Research Center

b) horticulturist, Carlton County Soil and Water Conservation District

c) Greenskeeper, Nemadji Golf Course, Superior

d) sports writer, Duluth News

Tribune

7). John Sheff is the defending club champion at the Cloquet Country Club and also holds the record for the most individual championships. Whose record did he surpass?

a) Charlie Jensen

b) Brent Smith

c) Butch Newby

d) Mike Rosen

8) New owners took over the Big Lake Golf Club the fall of 2020. The club’s history dates back to 1968, and the original owners and course designers were:

a) Jalmer and Joyce Angell b) Donnie and Marie Osmond c) Ed and Sharon Sullivan

9). The Cloquet High School boys golf team won the Region 7AA tournament for the third year in a row. They once again qualified for the Minnesota AA State boys golf championship tournament June 14-15. The tourney is being held in Jordan at:

a) the Quarry golf course

b) the Wilderness golf course

c) Giants Ridge Golf Resort

d) Ridges at Sand Creek

10). Last question, and a tough one. These are some of the fun tournaments at this golf course: Red, White, and Blue; Hunting Shack Scramble; Tough Pin; Kalli’s Bar in Wright. The course is:

a) Rugged Spruce

b) Pine Hill

c) Kendahl

d) the Retreat

***** answers below ****

Answers: 1. b, 2. c, 3. c, 4. a, 5. b, 6. d, 7. c, 8. a, 9. d, 10. d

 
 

Powered by ROAR Online Publication Software from Lions Light Corporation
© Copyright 2021